PÅ BRÄDA I BARCA

Foto: Henrik Sellin Barcelona 2011

Foto: Henrik Sellin
Barcelona 2011

Visste du att Barcelona är en magnet för skateboardåkare i alla åldrar? Om du varit på plats, kanske du inte har lagt märke till alla nedslitna bänkar vid metron eller varit utanför MACBA en söndag när museet är stängt? Då vimlar det av åkare som blir bortkörda av polisen med jämna mellanrum. Skateboardåkande är förbjudet på allmän plats i Barcelona i dag, men som transportmedel är det tillåtet. Så fort det är fritt fram dundrar åkare ned längs gatorna mot hamnen och gör avstickare mot varenda statysockel eller trottoar i närheten. För den som känner sig sugen finns det särskilda skatekartor med de bästa platserna i Barca. Jag var där md min yngste son för några år sedan. Enbart för att leta upp bra åkplatser.

SKATE

Han blev väl dokumenterad av Stockholmsfotografen Henrik Sellin. Tanken var att det skulle bli ett långt reportage i magasinet Äventyrliga föräldrar, men det hann lägga ned innan de hann publicera.

Skate utanför MACBA

Skate utanför MACBA

skate3

Som tur är ligger Raval nära med sitt gyttriga gatliv. Utanför arkaden, på en smal gata ligger Juicyjones – ett måste för alla hälsosamma törstiga. Pollobarerna ligger tätt. Följ doften av nygrillad kyckling och träng dig fram vid disken.

juicyjones

Juicyjones i Raval

Bästa kyckl

Bästa kycklingbaren i stada

Egentligen behöver man inte ta sig så mycket längre än till Raval, för att bli inspirerad av mat, design, klädstilar – name it. Skippa turistfällorna på Ramblan nästa gång du åker till Barca och hoppa in i de gamla kvarteren efter stora saluhallen och vips! befinner du dig i Raval. Det här kvarteret med lumpbodar och vintagebutiker räcker för att strosa runt i en hel helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s