DUBLIN – EN MUSIKSTAD FÖR FLANÖRER

happenynight.1

Berlin och London i all ära, men Dublin är en stad som ständigt lockar mig tillbaka. Den är promenadvänlig, du hittar grymt bra musikklubbar och få av dem kräver någon entré. Dessutom är det lätt att slå sig i slang med folk längs bardisken.

musik.3

singer.1

För det är väl ungefär det man gör i Dublin; går runt, lyssnar på musik och tjatar med folk. Vi började med att åka till Galway en fredagseftermiddag. Stanna hellre i Dublin. Bilköerna var oändliga och resan dit tog tid.

hapennybridge.1stadsvy.2

fotboll.4 fotboll.5

Dublin erbjuder en musikscen som få städer av samma storlek kan konkurrera med. På ett par dygn hann vi lyssna på råpunk, irländsk traditionell musik, vanlig pubrock, gatumusikanter av olika slag och jazz. Dessutom vara Barbara Streisand, Eminem och Rod Stewart i stan och höll konserter under samma helg. Dublin svänger med andra ord och det får mig att änka på den irländska filmen Once.

stadsvy.1

Om du inte kommer till Dublin i år så se den filmen. Den ger en försmak av stämningen i staden. Och åker du till Dublin så ta en titt på James Joyce skrivarlya, en bit utanför stan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s