TEDANS I BANGKOK

Detta bildspel kräver JavaScript.


En av de absolut roligaste danstillställningarna jag varit på är tedansen i Bangkok. Trots att jag inte dansade själv utan satt i flera timmar och tittade på.
Varje söndag klockan två fylls nämligen det välbonade dansgolvet på hotell Shangri la med danssugna gäster. Och då pratar vi inte turister, trots att en och annan hotellgäst upptäckt dansglädjen i matsalen och köpte biljett. I den ingår nämligen både dans till levande musik och en oslagbar buffé.
Men först till gästerna: Till tedansen på Shangri la kommer främst thailändska damer från societeten, gärna med en ung danspartner vid sin sida, iklädd skjorta och slips. Själva bär damerna västerländska kläder av 40-talsnitt. Frisyrerna går åt det ondulerade hållet och inte en nagel är olackad.
Men vad de kan dansa. Oavsett om det är rumba, slowfox, twist eller wienervals. Allt till en tiomannaorkester som tillhör Bangkoks radiosymfoniker.
Jag var nog den enda av dansgästerna som gick med plus, i och med att jag åt av buffén under de fyra timmar som dansen pågick. De flesta danslystna pillade i sig en och annan räka eller några bitar sushi till champagne för att strax ge sig ut i dansens virvlar.
Fötterna rörde sig som av sig själva efter väl invanda steg och en del blundande och njöt av dansen. Jag föreställda mig att de såg sig själva som i en film bakom slutna ögonlock och mindes en tid som varit, i Bangkok eller i europeiska storstäder. Under en tid då det begav sig.

Läs artikel här: Tedans i Bangkok

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s